Bomboane de ciocolata




Ingrediente:


  • 300g biscuiti
  • 150g ciocolata amaruie
  • esenta de portocale
  • 150g unt sau margarina
  • 1-2 linguri lapte cald
  • 120g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 cana cu nuci macinate sau stafide
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50ml frisca lichida.

Mod de preparare:


  1. Topim ciocolata amaruie impreuna cu untul pe baie de abur.
  2. Zdrobim bibiscuitii si ii adaugam peste ciocolata topita, impreuna cu zaharul pudra, nuca macinata, esenta si zaharul vanilat.
  3. Amestecam bine compozitia si formam bilute potrivite.
  4. Le dam la frigider pana topim ciocolata cu lapte.
  5. Intr-un vas punem frisca lichida si ciocolata cu lapte rupta in bucati mici,lasam pe baie de abur pana se topeste dupa care, cu ajutorul unei scobitori scufundam bilutele in ciocolata, dupa care le asezam pe hartie de copt.
  6. Pe fiecare bomboana presaram nuca maruntita, nuca de cocos sau decpr de ciocolata.
  7. Le mai dam jumatate de ora la frigider dupa care pot fi servite.
  8. Cele doua linguri de lapte cald le vom folosi doar daca  compozitia este foarte greu de modelat.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant