Prajitura cu ciocolata
Ingrediente:
Blat:- 6 oua
- 200 gr zahar
- 300 gr faina
- 10 linguri apa
- 1 praf de copt
- coaja de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri cacao.
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Frecam galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc.
- Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri.
- Batem spuma albusurile si le adaugam peste galbenusuri.
- Tapetam o forma patrata sau deptunghiulara, cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-40 de minute.
- Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata din blat, inseamna ca s-a copt.
- Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar, dupa care il insiropam si il umplem cu crema.
- 3 oua
- 1 pachet unt
- 100 ml lapte
- 50 ml frisca lichida
- 200g zahar
- 70 g ciocolata
- 3 linguri cacao
- esenta de rom.
Mod de preparare:
- Amestecam ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaoa.
- Punem pe foc mic si adaugam ciocolata si margarina.
- Amestecam cu telul pana obtinem o crema fina.
- Cand s-a racit adaugam esenta de rom si punem la rece la frigider pentrucel putin 2 ore.
- Taiem blatul in doua pe lung, il insiropam cu un sirop facut din 250 de ml de apa si 4 linguri de zahar. Punem pe foc si lasam sa clocoteasca de cateva ori. Il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.
- Intindem crema (din care oprim cateva linguri) peste primul blat, asezam si presam usor cel de al doilea blat, il insiropam si intindem crema ramasa dupa care presaram ciocolata rasa sau ciocolata de decor.
- Dam la rece cel putin 30 de minute, dupa care o portionam si o servim.
Arata delicios!
RăspundețiȘtergere