Pere in vin





Ingrediente:
  • 4 pere
  • 750 ml vin rosu
  • 1 lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 150 g zahar
  • 2 cuisoare

 Mod de preparare:

  1. Curatam perele de coaja si le punem oala cu vin in care am pus scortisoara, zaharul, cuisoarele  si jumatate de lamaie.
  2. Punem oala pe foc mic, acoperita cu un capac.
  3. Dupa 10-15 minute scoatem batonul de scortisoara, lamaia si cuisoarele si le lasam sa fiarba 1 ora.
  4. Dupa o ora le scoatem pe un platou iar vinul il lasam in continuare la fiert pana ajunge la consistenta de jeleu.
  5. Le servim alaturi de sosul de vin  sau cu frisca.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant