Covrigi sasesti
Pentru Provocarea secreta, Cosmin Ordean Boc gazda lunii septembrie mi-a alocat un blog cu foarte muuulte retete interesante. Am ales o reteta usoara pe care am facut-o de cateva ori pana acum, inclusiv am folosit aluatul de covrigi pentru a face paine impletita.
Reteta o gasiti aici.
Ingrediente:
- 500 g faina alba
- 150 ml apa calda
- 100 ml lapte cald
- 7 g drojdie uscata
- 50 ml ulei
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- un ou
Mod de preparare:
- Pregatim o maia din drojdia uscata si zaharul pe care le divolvam in 4 linguri de lapte cald, dupa care adaugam si o lingura cu faina si acoperim vasul cu un prosop la cald si lasam sa se umfle.
- Dupa ce a crescut drojdia , punem intr-un castron, faina, apa calda, laptele cald si sarea si omogenizam.
- Adaugam maiaua si uleiul si amestecam energic.
- Rezulta un aluat destul de moale dar care nu se lipeste de peretii castronului.
- Il lasam la dospit pentru 30 de minute la loc cald si ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.
- Inpartim aluatul in cate parti dorim, ungem blatul de lucru cu putin ulei si dam o forma aluatului nostru.
- Eu i-am facut rotunzi, sau aproape:),ii asezam pe o tava unsa cu unt din belsug si ii mai lasam la crescut 5 minute.
- Dupa care ii ungem cu ou si ii presaram cu susan sau mac.
- Ii coacem in cuptorul incalzit la 175 de grade pana se rumenesc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************