Compot de gutui


Ingrediente:
  • gutui
  • zahar
  • apa

Mod de preparare:
  1. Spalam si sterilizam borcanele.
  2. Spalam fructele si le taiem felii potrivite.
  3. Umplem borcanul trei sferturi cu fructe si 2 linguri de zahar.
  4. Adaugam apa fierbinte, punem capacul si agitam putin.
  5. Asezam borcanele intr-o tava si le bagam in cuptorul caldut.
  6. Setam temperatura la  200 de grade.
  7. Compotul nostru este gata din momentul in care incepe sa clocoteasca.
  8. Lasam sa dea cateva clocote si inchidem flacara la cuptor.
  9. Lasam sa se raceasca in cuptor sau le invelim in paturi si lasam pana se racesc.
  10. Le depozitam in camara. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant