luni, 16 septembrie 2013

Ardei copti la borcan pentru iarna


 
Ingrediente:
  • 10 kg ardei capia 
  •   800 ml apa
  •  200 ml otet
  •  200 g zahar
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 1 1/2 plic conservant

Mod de preparare:

  1. Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii acoperim.
  2. Dupa jumatate de ora ii curatam de pielita, codite si seminte si ii asezam  in borcane de 800 ml dupa care pregatim siropul. 
  3. Punem la fiert apa cu zaharul, sarea si otetul.
  4. Lasam sa fiarba si cand clocoteste, luam oala de pe foc si adaugam conservantul.
  5. amestecam bine pana se topeste si turnam siropul peste ardei pana se vor umple.
  6. Inchidem borcanele  si le acoperim bine cu paturi unde la lasam pana a doua zi.



Un comentariu:

  1. Ardeii copti isi pastreaza savoarea daca ii asezati la borcan fara otet. Borcanul capsat este introdus in baie marina sau cuptor pentru sterilizare si atat.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************