Gem de corcoduse rosii
Este combinatia perfecta: parfumat, dulce-acrisor si cu o culoare superba!
Multumesc Monya.:)
Ingrediente:
- 1.5kg corcoduse rosii
- 700g zahar
Mod de preparare:
- Punem intr-un tuci -in cazul meu-un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa pana terminam si fructele si zaharul si dam vasul la frigider pentru 2 zile.
- Il scoatem din frigider si il punem la foc potrivit pentru 30 de minute, dupa care rasturnam fructele intr-o sita si le zdrobim cu o lingura de lemn. In felul acesta separam pulpa fructelor de coaja si samburi.
- Punem din nou pe foc si le lasam pana scade considerabil si se ingroasa.
- Il punem in borcane spalate bine si uscate, dupa care asezam borcanele intr-o tava si le bagam in cuptor la 200 de grade pentru 5-7 minute sau p[ana vedem ca incep sa clocoteasca usor.
- Inchidem focul si le lasam sa sze raceasca in cuptor sau le scoatem asa fierbinti si le invelim in paturi pana se racesc.
Are o culoare foarte frumoasa!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut !!!
RăspundețiȘtergere