Dulceata de nectarine


Ingrediente:

  • 5kg nectarine
  • 3.5 kg zahar
  • 2 lamai
Mod de preparare:
  1. Spalam fructele foarte bine si le scoatem samburii.
  2. Le taiem felii subtiri si le punem intro oala cu fund dublu.
  3. Stropim cu sucul de la cele doua lamai, adaugam si zaharul si lasam la rece peste noapte sau macar 3-4 ore.
  4. Punem la cratita la foc potrivit, amestecam din cand in cand.
  5. Adunam spuma ce se formeaza pe toata suprafata.
  6. Lasam sa fiarba pana se leaga sui isi schimba culoare.
  7. Verifcam daca este gata, punand  o lingurita de dulceata pe o farfurie. Daca atunci cand s-a racit nu curge, dulceata este gata.
  8. Ii stingem focul si o punem in borcane bine spalate si uscate.
  9. Sterilizam borcanele punandule intr-o tava in cuptor dar trebuie sa avem grija sa nu se atinga intre ele.
  10. Le lasam 10 minute la o temperatura de 160-180 de grade.
  11. Cuptorul nu trebuie sa fie preincalzit.
  12. Dupa cele 10 minute inchidem focul dar lasam borcanele in cuptor pana a doua zi sa se raceasca.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant