miercuri, 31 iulie 2013

Vinete umplute cu carne de pui

Ingrediente:
  • 3vinete
  • 350g carne tocata de pui (piept)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 3-4 rosii potrivite
  • 100 ml suc de rosii sau apa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei de masline de preferat
  • 100g cascaval afumat.
Mod de preparare:
  1. Spalam vinetele si le taiem in doua pe lung.
  2. Le asezam in tava cu partea taiata in sus, le stropim cu putin ulei si sare si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 250grade Celsius.
  3. Intre timp, taiem ceapa si ardeiul foarte marunt, morcovul il dam pe razatoare mica si le calim pe toate intr-o tigaie cu cel mult o lingura de ulei.
  4. Adaugam carnea si o lasam pe foc pana isi schimba culoarea.
  5. Scoate vinetele din cuptor si le scobim cu ajutorul unei linguri.
  6. Miezul de la o vanata l-am tocat foarte marunt si l-am adaugat peste carne.
  7. Condimentam cu sare si piper si adaugam rosiile taiate cubulete plus 100ml apa sau suc de rosii.
  8. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 35 de minute.
  9. Adaugam patrunjelul si amestecam bine.
  10. Cu ajutorul unei linguri umplem vinetele si le bagam in cuptor pentru20-25 de minute tot la 250 de grade sau pana intra foarte usor furculita in vanata.
  11. Dupa acest interval scoatem tava si radem cascaval afumat pe suprafata vinetelor, dupa care il mai dam la cuptor pentru 10 minute.
  12. Se servesc calde!













2 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************