Dulceata de dude negre


Ingrediente:
  • 1kg dude negre
  • 400g zahar
  • 200ml apa
  • sucul de la o lamaie





Mod de preparare:

  1. Curatam fructele de codite ajutandu-ne de o foarfeca.
  2. Le spalam si le lasam la scurs.
  3. Punem apa si zaharul intr-un vas cu fundul mai gros si punem pe foc.
  4. Lasam sa clocoteasca de cateva ori si adaugam fructele.
  5. Amestecam foarte usor pentru a impiedica distrugerea fructelor.
  6. Verificam daca dulceata este gata punand pe o farfurie cateva picaturi de dulceata, o lasam sa se raceasca si vedem daca curge.
  7. Daca este foarte fluida o mai lasam la fiert daca nu curge adaugam sucul de lamaie, mai lasam sa dea cateva clocote si stingem focul.
  8. O lasam sa se racoreasca putin si o punem in borcane uscate si sterilizate.
  9. Borcanele le invelim in paturi unde le lasam pana se racesc, dupa care le depozitam in camara.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant