joi, 13 iunie 2013

Dulceata de cirese

Ingrediente:
  • 2kg cirese
  • 1.5 kg zahar
  • 250ml apa
  • sucul de la o lamaie.


 Mod de preparare:
  1. Spalam ciresele si le scoatem samburii.
  2. Stropim fructele cu sucul de lamaie si adagam cateva linguri de zahar pe toata suprafata fructelor.
  3. Intre timp punem la foc zaharul cu apa si lasam sa clocoteasca.
  4. Cand s-a topit tot zaharul si siropul clocoteste adaugam ciresele cu tot cu sucul format intre timp.
  5. Lasam sa fiarba pana se leaga dulceata, punem pe o farfurie o picatura si daca nu curge ii putem stinge focul.
  6. O lasam sa se racoreasca putin, dupa care o punem in borcane spalate si sterilizate in cuptor.
  7. Inchidem borcanele si le asezam cu gura in jos sa se sigileze foarte bine capacul.
  8. Invelim in paturi si lasam asa cel putin pana a doua zi dupa care le putem depozita in camara.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************