Tort economic cu ciocolata si nuca



Ingrediente:
Blat:
  • 4 oua
  • 4linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare.
Crema:
  • 500ml lapte
  • 1 budinca ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 50g ciocolata amaruie
  • 2linguri nuca macinata

Sirop:

  •  50ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
  1. Incalzim cuptorul la 180 de grade.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri.
  4. Mixam mai intai albusurile pana devin  spuma, dupa care mixam si galbenusurile pana se albesc.
  5. Rasturnam galbenusurile peste albusuri, adaugam faina si amestecam usor.
  6. Inpartim compozitia  in 2 sau 3 depinde de cat de mare e forma.
  7. Tapetam forma  cu hartie de copt rasturnam o parte de compozitie si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
  8. Incercam din cand cu o scobitoare, pentru a verifica gradul de coacere.
  9. Cand este copt blatul, il scoatem pe un gratar si il lasam la racit.
  10. La fel procedam cu toate celelate blaturi.
  11. Intre timp pregatim siropul punand apa si zaharul pe foc pana se ingroasa putin. Il lasam la racit.
  12. Pregatim si budinca urmand instructiunile de pe plic iar la final adaugam ciocolata rasa si nuca macinata si amestecam energic.
  13. Cand toate sunt racite, ne apucam de asamblat.
  14. Punem un blat pe o farfurie, il insiropam si turnam crema.
  15. La fel procedam si cu celelate 2 blaturi avand grija ca ultimul strat sa fie de crema, cu care vom orna toata suprafata prajiturii inclusiv marginile laterale.
  16. Putem orna cu nuca mauntita cu ciocolata rasa, cu visine din visinata sau cu ce aveti la indemana.
  17. Il lam la rece pentru minim 2 ore dupa care il putem servi.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant