Tort Boema
Este aceeasi reteta ca si la prajitura Boema cu mici diferente. Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 2 tortulete.
Pentru blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 linguri cacao
- un varf de sare
- 3 linguri apa
Pentru sirop:
- 3 linguri zahar
- 200 ml cafea slaba
Crema 1:
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- 70 gr unt
- 3 lingurite ness
- 2 plicuri cappuccino
- 300 ml frisca.
Crema 2:
- 200 ml frisca
Pt ornat:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 100ml frisca lichida.
Mod de preparare a blatului:
- Batem albusurile spuma cu un varf de sare,
- Adaugam apoi zaharul mixand in continuare.
- Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura.
- Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie.
- Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade timp de 25-30 min.
- Intre timp pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, nessul, cappucino si untul.
- Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia.
- Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
- Scoatem blaturile pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
- Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam cafea rece rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
- Batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus.
- Mixam inca 3-4 minute.
- Insiropam blaturile si punem crema. Nivelam cat mai bine.
- Batem 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.
- Punem intr-un ibric ciocolata si frisca lichida si il punem pe foc pana se topeste ciocolata dar fara sa fiarba.
- Ornam torturile dupa preferinta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************