Prajitura cu mere
- 5 mere
- 4 linguri zahar
- 50g unt/margarina
- 75g ciocolata
- 2 linguri de margarina.
- 1 varf de lingurita de scortisoara macinata.
- 4 oua intregi
- 18 linguri zahar
- 18 linguri ulei
- 18 linguri lapte
- 18 linguri faina
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
- Pornim cuptorul si setam temperatura la 180 de grade.
- Cutatasm merele de coaja si le taiem felii.
- Ungem o cratita sau o tava cu margarina, asezam feliile de mar, presaram zahar si adaugam restul de margarina ramasa de la unsul vasului.
- Dam la cuptor pana se rumenesc merele si intre timp pregatim blatul.
- Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul si le frecam foarte bine
- Adaugam uleiul si amestecam pana se incorporeaza tot.
- Amestecam faina cu praful de copt si adaugam o lingura de faina si una de lapte pana le terminam.
- Rezultatul o sa fie un aluat ca de clatite dar un pic mai gros.
- Rasturnam aluatul peste merele rumenite si mai lasam la cuptor la o temperatura de maximum 170 de grade pana se rumeneste si trece de testul scobitorii.
- O lasam 10 minute sa se raceasca dupa care o rasturnam pe un platou, presaram un varf de lingurita de scortisoara pe toata suprafata prajiturii si o ornam cu ciocolata topita cu margarina.
- O dam la frigider pentru o ora si o putem servi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************