Clatite cu dulceata de dude negre
Ingrediente:
- 1 cana apa minerala carbogazoasa
- 1 cana faina
- 1 lingura zahar
- 50 ml ulei
- 1 plic zahar vanilat sau cateva picaturi de esenta
- 1 praf de sare.
Mod de preparare:
- Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
- Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei, daca vi se pare prea subtire adaugati faina iar daca vi se pare prea gros puteti adauga apa
- Se pune aluatul la rece pentru 30 de minute.
- Se pun cateva picaturi de ulei intr-o tigaie, se incinge, dupa care se scurge uleiul si cu ajutorul unui polonic turnam aluat in tigaie.
- Se coc pe ambele parti.
- Se ung cu dulceata, in cazul asta am folosit dulceata de dude(am sa povestesc intr-o postare viitoare despre dulceturile mele:)).
- Se presara zahar pudra pentru decor (facultativ).
vreau si eu, mai ai cumva? :)
RăspundețiȘtergere