Boema


Pentru blat:
  •  4 oua
  •  8 linguri zahar
  •  8 linguri faina
  •  2 linguri cacao
  •  un varf de sare
  •  3 linguri apa
Pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  •  200 ml apa

Crema 1:
  •  1 ou
  •  5 linguri zahar
  •  70 gr unt
  •  3 lingurite ness
  •  2 lingurite cappuccino
  •  300 ml frisca.
Crema 2:
  •  200 ml frisca
Pt ornat:
  •  100 gr ciocolata rasa pentru ornat.

Mod de preparare a  blatului:
  • Batem albusurile spuma cu un varf de sare,
  • Adaugam apoi zaharul mixand in continuare.
  • Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura.
  • Turnam compozitia  intr-o tava tapeta cu hartie.
  • Bagam in cuptorul  incalzit la 175 grade timp de 25-30 min.
  • Intre timp  pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, nessul, cappucino si untul.
  • Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia.
  • Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
  • Scoatem blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca.
  • Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam  apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
  • Batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus.
  •  Mixam inca 3-4 minute.
  •  Insiropam blatul si punem crema. Nivelam cat mai bine.
  •  Batem  200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. 
  •  Radem deasupra ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant