Tarta cu caise- reteta de post

Ingrediente:
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  •  6 linguri de zahar
  •  2 linguri praf de budinca de vanilie
  •  un pliculet de zahar vanilat
  • 30g margarina si o lingura de apa
  • 1kg caise
pt. aluat:
  •  500g faina
  • 3 linguri fulgi de ovaz- facultativ 
  •  170g margarina pentru prajituri
  •  o lingura de zahar
  •  sare 
  •  6 linguri de apa rece
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele  pana devin omogene si nu se mai lipeste aluatul de maini.
  2. Il impartim in doua si il punem la frigider.
  3. Setam  cuptorul la 220grC si il pornim.
  4. Punem fructele taiate in 2 si fara samburi, intr-o tigaie la foc mic si adaugam peste ele sucul de lamaie si 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
  5.  Le lasam sa fiarba la foc mic8 minute dupa care adaugam cele doua linguri de praf de budinca.
  6. Amestecam bine si luam de pe foc. 
  7. Scoatem aluatul de la frigider si il intindem ambele foi.
  8. Ungem o tava de tarta cu margarina si asezam o foaie.
  9. Turnati fructele impreuna cu sucul format. 
    Taiem margarina bucati mici si o asezam pe toata suprafata tartei.
    Taiem cealalta foaie in fasii de 2-3cm latime si le asezam  astfel incat sa realizam un grilaj.
  10. Apasam pe margine sa se uneasca grilajul cu foaia din tava.
  11. Ungem grilajul cu apa si presarati o lingura de zahar.
  12. Dam tava la cuptor la 220 grade pt un sfert de ora dupa care reducem temperatura la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste bine.
  13. Lasam tarta sa se raceasca in tava. 
Se pot folosi caise congelate sau din compot sau se pot inlocui caisele cu ce fructe dorim.
Eu am folosit pentru decor cateva afine pe care le-am pus printre ochiurile grilajului inainte de a baga tarta la cuptor.



Comentarii

  1. Attractive component to content. I simply stumbled upon your
    weblog and in accession capita to assert that I acquire
    in fact ehjoyed account your weblog posts.
    Angway I'll be subscribing for your feeds oor even I suyccess you get entry to persistently fast.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************

Postări populare