Guguluf cu lamaie



Aceasta reteta este propusa de Cristina pentru proba dulce din provocarea Bucatarul Curajos.


Ingrediente:
  •  2 lamai
  •  250g margarina pentru prajituri
  •  150g zahar
  •  4 oua
  •  400g faina
  •  1 plic praf de copt
  •  100 ml frisca lichida
  • 3 linguri de tuica 
  •  250g zahar pudra
  •  100g mac.
Mod de preparare:
  1. Ungem tava cu margarina si incingem cuptorul.
  2. Razuim lamaile si stoarcem sucul.
  3. Batem spuma margarina cu zaharul si ouale.
  4. Adaugam peste margarina, frisca lichida si faina amestecata cu praful de copt.
  5. Impartim comopozitia in doua parti.
  6. In prima jumatate adaugam coaja de lamaie si 2 linguri de suc iar in cealalta jumatate adaugam macul si tuica.
  7. Punem mai intai compozitia cu mac iar peste adaugam compozitia cu lamaie.
  8. Dam la cuptor pentru 50 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
  9. Il lasam sa se raceasca si pregatim glazura din zaharul pudra amestecat cu sucul de lamaie.
  10. Il ornam si il lasam sa se usuce glazura inainte de a-l taia.

Comentarii

Postări populare