Guguluf cu lamaie
Aceasta reteta este propusa de Cristina pentru proba dulce din provocarea Bucatarul Curajos.
- 2 lamai
- 250g margarina pentru prajituri
- 150g zahar
- 4 oua
- 400g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 ml frisca lichida
- 3 linguri de tuica
- 250g zahar pudra
- 100g mac.
Mod de preparare:
- Ungem tava cu margarina si incingem cuptorul.
- Razuim lamaile si stoarcem sucul.
- Batem spuma margarina cu zaharul si ouale.
- Adaugam peste margarina, frisca lichida si faina amestecata cu praful de copt.
- Impartim comopozitia in doua parti.
- In prima jumatate adaugam coaja de lamaie si 2 linguri de suc iar in cealalta jumatate adaugam macul si tuica.
- Punem mai intai compozitia cu mac iar peste adaugam compozitia cu lamaie.
- Dam la cuptor pentru 50 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Il lasam sa se raceasca si pregatim glazura din zaharul pudra amestecat cu sucul de lamaie.
- Il ornam si il lasam sa se usuce glazura inainte de a-l taia.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************