Cannelloni cu carne tocata
- 20 buc paste cannelloni
- 100 g cascaval
- 1 lingura unt.
- 500ml suc de rosii.
- 450 g carne
- 1 morcov mic
- 1 ceapa mica
- ½ ardei rosu
- 5-6 catei usturoi
- 50ml ulei
- 100 vin rosu
- 400 g rosii decojite in bulion
- 1 lingura pasta de tomate
- 250ml apa
- 1 lingura cascaval ras.
- sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 2 linguri rase faina
- 2 linguri casdcaval ras sau parmezan
- piper
- sare.
Mod de preparare sosuri:
Sosul rosu:- Tocam marunt ceapa si ardeiul iar morcovul ii dam pe razatoare, dupa care le puem la calit in putin ulei.
- Cand ceapa a inceput sa-si scimbe culoarea, adaugam usturoiul taiat felii, amestecam si dupa cateva minute, adaugam carnea tocata.
- Lasam pe foc mic, pana carnea incepe sa-si schimbe culoarea si este aproape facuta.
- Adaugam rosiile pasate cu furculita si pasta de tomate, lasam 10 minute dupa care adaugam condimentele si apa fierbinte.
- Mai lasam sa fiarba 25 de minute.
- La sfarsit adaugam cascavalul ras si amestecam bine.
Sosul bechamel:
- Intr-o cratita, punem untul si il lasam sa se topeasca la foc mic.
- Adaugam faina, amestecam si nu lasam faina sa-si schimbe culoarea.
- Adaugam laptele, amestecam cu telul si-l lasam sa dea 1-2 clocote, amestecand din cand in cand. Lasam la racit nu inainte de a potrivi de sare si piper.
Asamblare:
- In primul rand ungem foarte bine tava cu unt.
- Adaugam un strat de bechamel, dupa care incepem sa umplem tuburile.
- Pentru a ne fi mai usor, punem sosul de carne intr-un posh si cu ajutorul lui umplem pastele.
- Pe masura ce le umplem, le asezam peste sosul alb.
- Peste paste turnam suc de rosii si radem cascaval din belsug.
- Inainte de a pune tava la cuptor, ungem o bucata de folie de aluminiu cu ulei si acoperim tava.
- Daca nu ungem cu ulei, de folie se va lipi cascavalul.
- Dam la cuptor la o temperatura de 180 de grade pentru 25-30 minute.
- Verificam daca s-au facut pastele, intepand cu o furculita unul ditre tuburi.
- Indepartam folia de aluminiu si mai lasam in cuptor 5-10 minute pentru a se rumeni cascavalul.
- Daca furculita intra usor inseamna ca pastele sunt gata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************