miercuri, 16 ianuarie 2013

Turta dulce


Ingrediente:

  • 100g miere
  • 150g zahar pudra
  • 100g unt
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura de lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • o lingurita de scortisoara
  • 400g faina.
Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • colorant
  • zeama de lamaie.
Mod de preparare:
  1. Untul cu mierea si zaharul pudra le vom amesteca cu mixerul.
  2. Adaugam bicarbonatul stins cu lingura de lapte, scortisoara, oul batut si sarea.
  3. Amestecam bine si adaugam faina in ploaie.
  4. Framantam pana se amesteca bine toata faina si punem aluatul la rece, pentru cateva ore.
  5. Inainte de a-l intinde, il lasam sa se incalzeasca, pana ajunge la temperatura camerei.
  6. Lucram pe o suprafata pudrata cu faina si presaram faina si deasupra aluatului.
  7. Trebuie sa avem grija ca este foarte lipicios!!!!
  8. Taiem aluatul cu formele din dotare:)) si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Le bagam in cuptorul deja incalzit la 170 de grade pentru 10 minute.
  10. Le lasam sa se raceasca, dupa care le ornam cu glazura obtinuta din zahar pudra amestecat cu zeama de lamaie si cu colorant.
  11. Se lasa sa se usuce glazura dupa care se pot depozita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************