vineri, 11 ianuarie 2013

Salata de icre


      Am primit acum cateva saptamani un borcanel cu icre proaspete, pe care le-am sarat, le-am pus intr-un borcan invelit in folie de aluminiu sa nu patrunda lumina si le-am pus in frigider pentru maturare.
In momentul in care s-au inrosit, am stiut ca sunt perfecte pentru o salata de icre cu ceapa verde.


Ingrediente:
  • 300g icre sarate
  • 2 linguri gris fiert
  • 500ml ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 1-1.5 legaturi ceapa verde(dupa preferinte).
Mod de preparare:
  1. Punem icrele intr-un bol cu apa rece, la desarat pentru cateva ore.
  2. Le scurgem bine de apa si incercam sa le curatam cat mai bine de pielite.
  3. Incepem sa le mixam la inceput cu mixerul iar dupa ce incep sa-si mareasca volumul le amestecam cu ligura de lemn.
  4. Pentru incepuit turnam ulei putin cate putin iar din momentul cand au incepout sa-si mareasca volumul putem pune ulei mai mult.
    Din cand in cand mai picuram cate un strop de suc de lamaie iar la sfarsit adaugam grisul fiert si amestecat foare bine sa nu ramana cocoloase.
  5. Adaugam si ceapa verde tocata fin  si suc de lamaie dupa gust.
  6. Dam la rece pentru minim o ora dupa care se poate servi.
  7. Eu le-am servit pe niste bucati de foietaj coapte in tava tapetata cu hartie de copt, invelite cu o alta bucata de hartie de copt si cu o tava pusa peste sa nu-i  dea voie aluatului sa creasca prea mult.
Credeti-ma ca  se completeaza perfect gustul salatei cu foietajul.

2 comentarii:

  1. Super, nu stiam cum sta treaba cu icrele acestea. Si eu am prospete in frigider, am sa pun sare pe ele si apoi ma apuc si eu de treaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista grad de comparatie intre cele preparate in casa si cele cumparate gata preparate. Spor la treaba si ma bucur ca ti-am putut fi de folos.:)

      Ștergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************