Provocarea lunii ianuarie- Prajitura cu fructe de padure
Aceasta reteta am pregatit-o pentru Provocarea secreta din luna ianuarie gazduita de Ama, care mi-a repartizat un blog nou pentru mine si foarte interesant. Reteta se numeste "Prajitura cu fructe de padure si ii apartine blogului http://miamicu.blogspot.ro.
Ingredinente:
Blat:
- 7 oua
- 100ml ulei
- 1praf de copt
- 6 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 3 linguri faina
- 2 linguri amidon sau daca nu aveti merg si 2 linguri de budinca de vanilie
Pentru aceasta prajitura minunata avem nevoie de 2 blaturi deci trebuie sa dublam cantitatile de mai sus.
Ingrediente jeleu:
- 1 plic Tort Gelee rosu Dr. Oetker
- 250 ml suc de fructe de padure.
- 4 linguri zahar tos
- 500g fructe de padure(eu am folosit zmeura si afine).
Ingrediente crema:
- 500 ml frisca lichida
- 300 ml iaurt gras
- 200 gr zahar pudra vanilat
- 2 plicuri gelatina.
Mod de preparare blat:
- Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
- Peste galbenusuri adaugam zaharul si batem pana se albesc.
- Adaugam uleiul ca la maioneza si amestecam bine.
- Urmeaza faina pe care am amestecat-o cu amidonul. praful de copt si cacaoa, dupa care amestecam foarte bine.
- Adaugam albusurile batute spuma.
- Sa nu va speriati ca este cam fluida compozitia, asa trebuie sa fie.
- Tapetam o forma cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
- Face testul cu scobitoarea dupa 20 de minute.
- Cand este gata, scoatem blaturile din tava si le punem la rcit pe un gratar.
- Intr-o craticioara punem cele doua plicuri de gelatina si apa cat sa le acopere.
- Le lasam la inmuiat pentru 10 minute.
- Mixam frisca pana se intareste.
- Adaugam iaurtul si zaharul pudra si mixam mai departe.
- Incalzim gelatina usor la bain marie impreuna cu o lingura de lapte sau apa, pana se dizolva.
- Rasturnam gelatina in frisca batuta cu iaurt.
- Amestecam bine.
- Peste primul blat, adaugam jumatate din crema de frisca si nivelam.
- Bagam prajitura la rece pentru cel putin 10 minute.
- Intindem fructele peste crema si turnam jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic.
- Adaugam si restul de crema, nivelam si asezam si cel de al doilea blat.
- Dam prajitura la rece, pentru minim 2 ore.
- O ornam cu frisca si cu fructe sau jeleu din suc de fructe.
Arata foarte bine si sigur e mai mult decat delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc. Intradevar este delicioasa!
ȘtergereCe frumos arata!!! E super!
RăspundețiȘtergereo prajiturica usoara si gustoasa! arata tare bine!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!! Bravo!!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere