Pulpa de porc la cuptor
Ingrediente:
- o bucata de pulpa de porc cam de 1.5-2kg.
- cimbru
- piper macinat
- rozmarin
- mustar
- ulei
- 1 foaie de dafin
- apa
- sare.
Mod de preparare:
- Se spala carnea si se condimenteaza.
- Se pune intr-o punga, se leaga si se lasa la firgider pana a doua zi.
- Se unge cu mustar pe toate partile, se aseaza intr-un vas termorezistent sau intr-o tava, uns/a usor cu ulei.
- Se presara condimente pe toata suprafata ce nu este "lipita" de tava, se adauga morcovi, telina si o jumatate de ceapa.
- Turman apa in tava pana la jumatatea bucatii de carne.
- Se baga in cuptorul incins la 250 de grade timp de 30 de minute, dupa care se reduce temperatura la 190 de grade pentru cel putin o ora.
- Din cand in cand scoatem tava si stropim bucata de carne cu sosul din tava.
- Este gata cand intra usor furculita in carne.
- Se poate servi cu orice fel de garnitura.
- Eu am servit-o cu morcovii si telina din tava si cu salata de sfecla rosie cu hrean.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************