joi, 27 decembrie 2012

Toba de casa





Ingrediente:


  • 2 kg organe de porc (rinichi, inima, limba, ficat)
  • 300g sorici
  • 500g carne mai grasa sau o bucata din capatana de porc
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • piper boabe, foi de dafin, amestec de condimente pentru toba(din comert)
  • sare
  • piper macinat
  • Intestine de porc

 Mod de preparare:
  1. Punem organele de porc in apa cu otet, pentru o noapte.
  2. La fel procedam si cu intestinele care au fost curatate si spalate inainte.
  3. Le scoatem din apa cu otet, le clatim bine
  4. Le punem la fiert impreuna carnea, soricul, cu legumele si toate condimentele.
  5. Saram dupa gust.
  6. Le lasam sa fiarba pana se fierbe carnea bine.
  7. Le scoatem din zeama in care au fiert,indepartam legumele, le lasam la scurs si la racit  dupa care le taiem bucati mici.
  8. Umplem intestinele, legam la un capat cu ata iar prin cealalta deschizatura turnam putina zeama din care a fiert carnea.
  9. Legam si celalalt capat si le punem la fiert in apa rece cu foi de dafin si piper boabe.
  10. Intepam intestinele sa mai iasa aerul deoarece riscam sa se sparga.
  11. Fierbem pana intra furculita usor in intestine.
  12. Scoatem toba din apa si o punem la presat intr-o tava, punem alta tava deasupra iar peste cea de a doua punem o greutate.
  13. Lasam asa cam 12 ore  dupa care se poate taia si consuma sau se poate afuma.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************