Dulce de leche
Dulce de leche este specific bucatariei sud-americane si este de fapt este un caramel gros obtinut din lapte si zahar. Este delicios!!!!!!!!
Ingrediente:
- 1l lapte UHT 3.5% grasime
- 1varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1praf de sare
- 250g zahar.
Mod de preparare:
- Intr-un vas cu fundul mai gros punem laptele plus toate celelalte ingrediente si punem pe foc.
- Avem grija pentru ca laptele va fierbe imediat si riscam sa dea pe afara.
- Dupa ce a fiert, dam focul mic si amestecam din cand in cand.
- Trebuie lasat pe foc minim doua ore.
- Dupa 2ore, verificam consistenta si daca consideram ca mai e nevoie il mai putem lasa.
- Se poate folosi pe post de crema, topping pentru inghetata, se pot face caramele, in combinatie cu fructe sau ca atare.
E foarte bun, am incercat si varianta aceasta!
RăspundețiȘtergereEu am incercat doar varianta asta, mi s-a parut cea mai simpla. Si ai dreptate, e foarte bun:).
RăspundețiȘtergere