Racitura de porc(Piftie)





Ingrediente:
  • 2 picioare  de porc 
  • 1 ciolan porc 
  • 2 frunze dafin 
  •  boabe piper 
  • sare 
  • 1 capatana usturoi 
  • 1 ceapa  

Mod de preparare:

  1. Punem in apa pentru cateva ore picioarele de porc si ciolanul.
  2. Dupa care le punem la fiert intr-o oala mare la foc potrivit.
  3. Apa trebuie sa fie deasupra carnii cu minim 5cm.
  4. Spumam bine carnea.
  5. Adaugam condimentele si putina sare.
  6. Lasam sa fiarba pana se desprine carnea de pe os.
  7. Ca sa fim absolut siguri ca e gata piftia, punem intr-un paharel, o lingura de zeama si o ddam la rece.
  8. Daca zeama se ingheaga piftia este gata, daca nu o mai lasam sa fiarba si repetam testul.
  9. Curatam usturoiul si il pisam si il amestecam cu putina sare.
  10. Cand piftia este gata, il adaugam in oala cu 2-3 minute inainte sa luam oala de pe foc.
  11. Gustam si daca mai este nevoie mai adaugam sare.
  12. Strecuram zeama de care si de oase.
  13. Asezam carnea in boluri si completam cu zeama.
  14. Punem bolurile intr-o incapere racoroasa pana se incheaga piftia.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant