Paste milaneze





Aceasta este varianta mea de paste milaneze:).

Ingrediente:

  • 400g paste
  • 300g sunca presata sau kaizer
  • 1 cutie de ciuperci taiate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 linguri sos de rosii sau pasta de tomate
  • 1 lingura parmeza ras
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • sare



Mod de preparare:
  1. Fierbem pastele respectand instructiunile de pe pachet.
  2. Le scurgem de apa fara a le mai clati cu apa rece (italienii clatesc pastele doar daca le folosesc pentru salate reci).
  3. Intr-o tigaie punem la calit sunca presata pe care am taiat-o fasiute subtiri.
  4. O lasam sa se caleasca cateva minute si adaugam ceapa si ardeiul, amestecam usor sa nu se lipeasca pe fundul tigaii.
  5. Aduagam si ciupercile scurse de apa, amestecam, punem un capac peste tigaie si lasam 20 de minute sa se inabuse.
  6. Presaram condimentele,cele 4 linguri de sos de rosii si 100ml apa.
  7. Lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul, dupa care rasturnam sosul peste paste si amestecam usor.
  8. Asezam pastele pe farfurii si radem putin parmezan.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant