Dulceata de gutui





Aceasta dulceata a devenit de ieri una din preferatele mele, desi anul asta nu are nuca:).





Ingredinte:
  • 1 kg gutui curatate(fara samburi)
  • 1 kg de zahar
  • 800 ml apa
  • sucul de la o lamaie




Mod de preparare:


 

  1. Curatam gutuile de puf si le spalam bine.
  2. Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte.
  3. Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea.
  4. Intre timp punem intr-o cratita cu fundul mai gros apa si zaharul, la fiert.
  5. Dupa ce se topeste zaharul si siropul fierbe, rasturnam peste sirop cubuletele de gutui.
  6. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca dulceata de fundul cratitei.
  7. Este gata cand gutuile sunt moi  si in plus scoatem pe o farfuriuta un pic de dulceata sa vedem daca s-a legat.
  8. Se lasa sa se raceasca putin dupa care o asezam in borcane.
  9. Punem borcanele intr-o tava si le bagam la cuptor pentru 10 minute.
  10. Le lasam in cuptor pana se racesc si le depozitam in camara.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant