Crumble cu mere si stafide- reteta de post
Ingrediente:
- 600g mere
- 180g unt sau margarina+ o lingura pentru uns forma
- 100g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 zahar vanilat
- 5g stafide
- 240g faina
Mod de preparare:
- Spalam si curatam merele de coaja si de seminte.
- Le taiem cubulete.
- Ungem vasul termorezistent cu o lingura de unt.
- Adaugam merele, scortisoara si zaharul si le bagam la cuptor.
- Le lasam cam 25 de minute pana se coc.
- In timpul asta preparam aluatul din faina si untul la temperatura camerei,le amestecam pana arata ca niste firimituri de paine.
- Adaugam si un plic de zahar vanilat.
- Dupa 25 de minute scoatem vasul din cuptor cat sa presaramstafidele si aluatul peste merele coapte.
- Bagam la cuptor si mai lasam cat sa se rumeneasca putin.
- Se poate servi cu frisca sau inghetata de vanilie.
Purced in aventura cu aceasta prajitura! multumesc mult de reteta, sper sa iasa bine.
RăspundețiȘtergere