Conopida pane


Ingrediente:

  • o conopida
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 150ml apa minerala
  • sare
  • piper
  • usturoi granulat
  • 1 iaurt mic
  • o lingurita zeama de lamaie







Mod de preparare:



  1. Punem conopida intr-un vas cu apa si sare si o lasam 15 minute.
  2. Separat punem o oala cu apa la fiert.
  3. Cand clocoteste adaugam putina sare si zeama de lamaie.
  4. Adaugam si conopida desfacuta in bucatele si o lasam cam 5 minute sa se inmoaie dar sa nu se fiarba foarte bine ca se faramiteaza cand o prajim.
  5.  Dupa 5 minute o scoatem cu o paleta si o lasam la scurs.
  6.  Intre timp pregatim din oua, faina si apa o compozitie putin mai subtire decat cea de clatite.
  7.  Luam fiecare buchetel de conopida si-l bagam in compozitia de clatite dupa care le punem la prajit.
  8. Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem pe un servetel sa absoarba surplusul de grasime.
  9. Intre timp pregatim dintr-un iaurt mic un fel de sos, adica amestecam iaurtul cu putin piper, o        lingurita de usturoi granulat sau 2 catei de usutoi pisati bine, putina sare si putin piper.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant