Zarzavat de ciorba pentru iarna


INGREDIENTE:


  • rosii
  • ardei gras sau capia
  • dovlecel
  • telina frunze
  • sare doar daca se folosesc recipiente de plastic ce nu pot fi sterilizate dupa umplere.


PREPARARE:

  1.  Se spala legumele.
  2. Rosiile se taie felii sau cuburi mai mari.
  3. Ardeiul se curata de seminte si cotoare si se taie fasii sau cum dorim.
  4. Si cu dovleceii procedam in acelasi mod, ii taiem feliute mai subtiri sau cuburi de dimensiunea dorita.
  5. Tocam frunzele de telina, le adaugam peste legume si presaram sarea.
  6. Amestecam totul si punem in sticle sau borcane bine spalate si uscate.
  7. Daca folosim recipiente de plastic, adaugam o lingura de sare grunjoasa la o sticla de 1.5 l cum e cea din imagine.
  8. In cazul recipientelor de sticla, le punem la cuptor pt 15 min dupa care le invelim in paturi si le lasam cateva zile, pana se racesc.
  9.  Legumele isi pastreaza aroma iar conserva se poate consuma si vara urmatoare.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant