Gem de mere




Ingrediente:


  • 3kg mere
  • 1,2kg zahar
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 300ml apa.

Mod de preparare:

  1. Spalam si curatam merele de coaja si de seminte.
  2. Le feliem cu cutitul sau cu robotul.
  3. Adaugam sucul de lamaie si zaharul si le lasam 2-3 ore la temperatura camerei sa-si lase sucul.
  4. Adaugam apa si punem la foc intr-un vas cu fundul gros.
  5. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
  6. Gemul este gata in momentul in care fructele au un aspect gelatinos.
  7. Punem gemul in borcane curate si uscate si le bagam la cuptor timp de 15 minute.
  8. Le scoatem si le invelim in paturi.
  9. Le lasam 2-3 zile pana la racirea completa.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant