Crumble cu piersici




Ingrediente pentru partea cu fructe:

6 piersici
1 vârf de cu
ţit de scortisoara.

Ingrediente pentru partea fărâmicioasă:

360 g făină
160 g unt
75 g zah
ăr
o lingura de fulgi de ov
ăz

Sugestie de servire:
zahăr pudră, frişcă sau îngheţată.

Mod de preparare:
1. Se reglează cuptorul la 180 C, (eu am un cuptor electric si este foarte usor de reglat dar la cele clasice nu am idee).

2. Ungem cu unt un vas termorezistent.

3. Făina şi untul se pun într-un vas şi se fărâmiţează”. Adăugăm zahărul şi fulgii de ovăz, amestecăm bine.

4. Tai piersicile cubulete, pui zahărul si scorţişoara . Turnăm apă cât să acopere fructele, apoi le punem la fiert, amestecând de mai multe ori, timp de 10 minute. Fructele trebuie să fie moi, dar să rămână întregi! Mai putem adăuga, după gust, zahăr şi scorţişoară.

5. Umplem vasul termorezistent cam până la jumătate cu fructele fierte, să nu punem prea multă zeamă.

6. Presărăm partea fărâmicioasă anterior pregătită, într-un strat uniform de aprox. 0,5 cm.

7. Punem prăjitura la copt pentru 15-20 minute, la 180 C, până capătă o culoare aurie suprafaţa.

 



8. Prăjitura se poate servi şi în vasul termorezistent, presărată cu zahăr pudră, sau pusă în farfurii cu lingura, ornată cu frişcă sau îngheţată de vanilie. Călduţă e cea mai gustoasă, dar se poate reîncălzi .








Comentarii

Postări populare