Compot de struguri pentru iarna.







Reteta este identica cu cea de la compotul de prune de aici.


INGREDIENTE :


Pentru fiecare borcan:
  • 3 linguri de zahar sau 2 linguri de indulcitor.
  • fructe.

MOD DE PREPARARE :

  1.  Alegeti fructe sanatoase, coapte dar tari.
  2.  Spalati bine fructele si curatati-le de codite.
  3.  Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate (de preferat  cu capace cu filet).
  4.  Adaugati cele 3 linguri de zahar.
  5.  Umpleti borcanele cu apa.
  6.  Infiletati capacul si agitati pana la dizolvarea zaharului.
  7.  Pe fundul unei oale asezati un prosop de bucatarie si aranjati borcanele in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
  8.  Adaugati apa pana se acopera borcanele si se pune la fiet .
  9.   Dupa 20 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in apa pana a doua zi.
  10.  Sau o metoda si mai simpla dupa ce le-ati infiletat le puneti intr-o tava, le bagati in cuptor si le lasati cam 20 de minte, dupa care le scoateti si le acoperit bine in niste paturi la dunst 2-3 zile pana se racesc bine.
  11.  Puneti borcanele bine racite in camara.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Dulceata de cirese cu zahar gelifiant