Dulceata de ardei iute






500g ardei iute
500g gogosar
500ml otet de vin
500g zahar


Mod de preparare:
Cantarim ardeii cu tot cu cotoare si seminte. Ii spalam, indepartam coditele, semintele si nervurile  cu o lingurita si ii tocam cat mai mărunt . Eu am folosit robotul de bucatarie.
Punem pe foc, intr-o cratita  cu fund dublu, otetul ai zaharul.
Fierbem 5 minute si adaugam ardeii iuti si gogosarul.
Fierbem pana se leaga dulceata. Putem testa daca este gata punand o picatura de dulceata pe o farfurie si daca nu se prelunge este gata.
Punem dulceata fierbinte
 in borcane  uscate si sterilizate si o depozitam in camara pana la prima  ocazie sa o folosim. 😁
 Cat timp preparam dulceata trebuie sa aerisim bine bucataria pentru ca mirosurile sunt foarte tari.
Si neaparat folosim manusi cand curatam si taiem ardeiul iute.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************

Postări populare