Paine cu masline
Sursa de inspiratie Laura Adamache
Ingrediente:
- 500g faina
- 370ml apa
- 4g drojdie uscata
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita rasa de sare
- 100g masline negre.
Mod de preparare:
- Amestecam mierea cu drojdia si adaugam apa calduta.
- Amrestecam bne si rasturnam peste faina in mijlocul careia am facut o adancitura.
- Omogenizam dupa care rasturnam maslinele taiate felii subtiri.
- Amestecam cat sa incorporam maslinele in aluat.
- Acoperim vasul cu floei alimentara si lasam la dospit 2 ore.
- Cu 20 de minute inainte de expirarea celor 2 ore, bagam in cuptor o cratita cu capac si lasam sa se incinga.
- Setam cuptorul la 220 de grade.
- Dupa cele 20de minute, rasturnam aluatul pe un plan de lucru presarat cu faina si dam painicii forma rotunda.
- Scoatem cu grija oala din cuptor si punem painica.
- Dam ls cuptor pentru 40de minute, dupa care indepartam capacul si o mai coacem inca 15 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************