Paine cu masline


Sursa de inspiratie Laura Adamache

Ingrediente: 
  • 500g faina
  • 370ml apa
  • 4g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100g masline negre.


Mod de preparare:
  1. Amestecam mierea cu drojdia si adaugam apa calduta.
  2. Amrestecam bne si rasturnam peste faina in mijlocul careia am facut o adancitura.
  3. Omogenizam dupa care rasturnam maslinele taiate felii subtiri.
  4. Amestecam cat sa incorporam maslinele in aluat.
  5. Acoperim vasul cu floei alimentara si lasam la dospit 2 ore.
  6. Cu 20 de minute inainte de expirarea celor 2 ore, bagam in cuptor o cratita cu capac si lasam sa se incinga.
  7. Setam cuptorul la 220 de grade.
  8. Dupa cele 20de minute, rasturnam aluatul pe un plan de lucru presarat cu faina si dam painicii forma rotunda.
  9. Scoatem cu grija oala din cuptor si punem painica.
  10. Dam ls cuptor pentru 40de minute, dupa care indepartam capacul si o mai coacem inca 15 minute.


Comentarii

Postări populare