Tarta frangipane cu ananas si cirese




Ingrediente:


Aluat fraged
150 g faina
50 g amidon porumb
100  g zahar
100 g unt rece
3 galbenusuri medii
2 linguri apa rece
1 plic zahar valilat sau semintele de la o pastaie de vanilie
1 varf cutit sare

Crema frangipane:

100 g unt moale
100 g zahar
1 galbenus
1 ou 
100 g faina migdale

Umplutura:
8 felii de ananas din compot
8 cirese proaspete sau congelate.

Mod de preparare:


     Mixam cu ajutorul robotului, faina, untul rece taiat cubulete, amidonul, sarea si zaharul si vanilia.
           Mixam 2-3 minute, apoi adaugam cele trei galbenusuri si  2 linguri cu apa foarte rece .     Mixam pana obtinem un aluat compact . Il infasuram in folie de plastic si il punem  30 minute la frigider.

     Cat timp sta aluatul la rece, preincalzim cuptorul la 180 grade, fara ventilatie si ne apucam de crema de migdale.
Mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema omogena. Adaugam ou intreg si  galbenusul  si mixam din nou pana le inglobam perfect in crema de unt.
Dupa care adaugam treptat faina de migdale si mixam pana obtinem o crema omogena.

Dupa cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider il  intindem  pe blatul  pudrat cu faina. trebuie sa aibe 0.5cm grosime.
Taiem cerculete putin mai mari decat forma in care le vom coace.
Punem cerculetele in formele pentru tarta neunse si le presam usor cu degetele, apoi le intepam din loc in loc cu o furculita.
Umplem fiecare forma pe trei sferturi cu crema frangipane si peste crema punem cate o felie de ananas in fiecare forma si in centrul feliei putem pune o cireasa. apasam fructele in crema de migdale si le coacem frangipane in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua de jos in sus a cuptorului, pentru aproximativ 25-30 minute.        Dupa ce scoatem minitartelele din cuptor, le lasam sa se raceasca 4-5 minute in forme, apoi le scoatem cu grija
 Dupa ce s-au racit complet, le pudram cu zahar si le servim.


Comentarii

Postări populare