Tarta frangipane cu ananas si cirese
Ingrediente:
Aluat fraged
150 g faina
50 g amidon
porumb
100 g
zahar
100 g unt rece
3 galbenusuri
medii
2 linguri apa
rece
1 plic zahar
valilat sau semintele de la o pastaie de vanilie
1 varf cutit
sare
Crema
frangipane:
100
g unt moale
100 g zahar
1 galbenus
1 ou
100 g faina migdale
100 g zahar
1 galbenus
1 ou
100 g faina migdale
Umplutura:
8 felii de
ananas din compot
8 cirese
proaspete sau congelate.
Mod de
preparare:
Mixam cu ajutorul robotului, faina, untul rece taiat cubulete,
amidonul, sarea si zaharul si vanilia.
Mixam 2-3 minute, apoi adaugam cele trei
galbenusuri si 2 linguri cu apa foarte rece .
Mixam pana obtinem un aluat compact . Il infasuram
in folie de plastic si il punem 30 minute la frigider.
Cat timp
sta aluatul la rece, preincalzim cuptorul la 180 grade, fara ventilatie si ne
apucam de crema de migdale.
Mixam untul moale cu zaharul
pana obtinem o crema omogena. Adaugam ou intreg
si galbenusul si mixam din nou pana le inglobam perfect in crema de
unt.
Dupa care adaugam treptat
faina de migdale si mixam pana obtinem o crema omogena.
Dupa cele 30 de minute, scoatem aluatul din
frigider il intindem pe blatul pudrat cu faina. trebuie sa
aibe 0.5cm grosime.
Taiem cerculete putin mai mari decat forma in
care le vom coace.
Punem cerculetele in formele pentru tarta neunse si
le presam usor cu degetele, apoi le intepam din loc in loc cu o furculita.
Umplem fiecare forma pe trei sferturi cu crema
frangipane si peste crema punem cate o felie de ananas in fiecare forma si in
centrul feliei putem pune o cireasa. apasam fructele in crema de migdale si le
coacem frangipane in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua
de jos in sus a cuptorului, pentru aproximativ 25-30 minute.
Dupa ce scoatem minitartelele
din cuptor, le lasam sa se raceasca 4-5 minute in forme, apoi le scoatem cu
grija
Dupa ce s-au racit complet, le pudram cu
zahar si le servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************