Fursecuri Alba ca zapada

INGREDIENTE

Coji:

100g faina
2 oua
60 g zahar tos
1 lingura ulei
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf sare

Crema:

150g mascarpone
150g ciocolata alba
150g unt la temperatura camerei
1 lingurita esenta de vanilie
2linguri zeama de lamaie- sau dupa gust.


Pentru ornat folosim fulgi de nuca de cocos.

MOD DE PREPARARE

Coji:

Preincalzim cuptorul la 170 grade.Mixam  ouale cu praful de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul  treptat, mixand continuu.Adaugam esenta de vanilie si uleiul treptat. Mixam putin pana se incorporeaza uleiul si adaugam faina si praful de copt cernute impreuna. Le incorporam cu o spatula sau cu un tel cu miscari ample de sus in jos, prin rasturnare.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui posh sau chiar cu o lingurita.Dam tava la cuptor, pentru 10 minute la 170grade.Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile sa se raceasca si abia dupa le vom scoate din tava.

Crema:

Topim ciocolata alba  la bain marie.
Amestecam pana cand ciocolata se va topi in totalitate. 
Lasam ciocolata topita sa se raceasca la temperatura camerei.
Mixam untul pentru aproximativ 2 minute la viteza moderata a mixerului
.Adaugam crema de mascarpone si mixam doar cat sa o incorpororam si adaugam ciocolata topita care s-a racit la tempratura camerei si  esenta de vanilie dupa care mixam pentru 10-15 secunde.
Umplem jumatate din cojile de fursecuri, le unim cu cele fara crema  presandu-le putin si le tavalim prin nuca de cocos rasa.
Dam la rece pentru o ora-doua si servim. 😊



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************

Postări populare