Prajitura cu mouse de ciocolata si visine

Ingrediente:


  • Blat:


 150g unt

80g zahar pudra
5 oua 100g ciocolata
2 linguri cacao
un praf de sare
5linguri zahar si un praf de sare


  • Mousse de ciocolata cu lapte:

1 plic de gelatina 
250g ciocolata
300ml frisca lichida


  • Crema de branza cu fructe:


400g crema de branza

150g zahar pudra
3 linguri fructe de padure zdrobite 
1 plic de gelatina 
250ml frisca lichida/smantana pentru frisca


compot de visine



Mod de preparare:


Blat:


Batem albusurile cu sarea pana devin foarte spumoase, adaugam treptat zaharul. dupa care mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana devine aerat,  adaugam cate un galbenus si mixam dupa fiecare.

Vine randul ciocolatei topite si racite, pe care o adaugam in compozitia de galbenusuri si mixam usor..
Acum adaugam cacaoa si faina amestecate si cernute si mixam.
Incorporam bezeaua in compozitie amestecand cu o spatula de jos in sus cu miscari largi pana se incorporeaza tot albusul in compozitie.
turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cutor pentru 20-25 de minute, ne dam seama cand este gata pentru ca se crapa la suprafata.
Lasam la racit pe un gratar.
Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara si aszam blatul pe care il insiropam cu compot de visine.

Mousse de ciocolata cu lapte:

Hidratam10 minute gelatina in apa rece cat s-o acopere. 
topim ciocolata pe baie de abur, dupa care incalzim gelatina pentru 1-2 minute la microunde si o incorporam in ciocolata topita.  o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. 
 Mixam 300ml. smantana pentru frisca si adaugam treptat in ciocolata , amestecam cu  o spatula de jos in sus cu miscari largi ca sa obtinem o crema aerata un mousse.
Turnam crema de ciocolata peste blatul racit si insiropat cu compot de visine, apoi asezam visinile din compot foarte bine scurse, chiar le apasam usor sa intre putin in crema.
dam la rece 30 de minute, timp in care pregatim si ultima crema.

Crema de branza cu fructe:

Hidratam 10 minute, 1 plic de gelatina in cele 3 linguri de fructe zdrobite.
Mixam crema de branza cu zaharul pudra pana devine spumoasa si aerata. incalzim la microunde gelatina cu piureul de fructe si adaugam peste crema de branza. Mixam pana se omogenizeaza tot.
Mixam 250 ml smantana pentru frisca pe care o adaugam lingura cu lingura in compozitia de branza cu fructe. amestecam cu o spatula cu miscari largi pana se omogenizeaza.
Turnam crema peste mousse de cioccolata , nivelam si dam la rece pana se intareste foarte bine. 
Se poate orna cu alune  sau cu fulgi de ciocolata.

Sursa de inspiratie : Ioana Curt


Comentarii

Postări populare