Macarons
O alta tura de macarons. Alte fire de par albe, dar mergem inainteš
Ingrediente:
- 115g faina de migdale
- 230g zahar pudra
- 145g albusuri
- 70g zahar tos
- miezul de la o pastaie de vanilie
- 2g sare
Mod de preparare:
Batem albusurile, sarea, miezul de la pastaia de vanilie si zaharul tos cu mixerul
viteza medie, timp de 3 minute.
Crestem mediu-spre-mare si batem inca 3 minute, apoi la viteza mare 4 minute.
Vom avea o bezea tare, care se strange in bulgari pe tel.
Cernem faina de migdale si zaharul pudra printr-o sita foarte foarte fina.
Adaugam tot amestecul o data si amestecam cu spatula, cu miscari de sus in jos, de 30-40 de ori. ideea e sa transformam bezeaua intr-o lava curgatoare.
Batem albusurile, sarea, miezul de la pastaia de vanilie si zaharul tos cu mixerul
viteza medie, timp de 3 minute.
Crestem mediu-spre-mare si batem inca 3 minute, apoi la viteza mare 4 minute.
Vom avea o bezea tare, care se strange in bulgari pe tel.
Cernem faina de migdale si zaharul pudra printr-o sita foarte foarte fina.
Adaugam tot amestecul o data si amestecam cu spatula, cu miscari de sus in jos, de 30-40 de ori. ideea e sa transformam bezeaua intr-o lava curgatoare.
acum este momentul sa punem si colorantul.
Punem compozitia in pos si spritam direct in tava, pe hartia de copt, cerculete de 3.5 cm diametru, la distanta de minim 2 cm unul de celalat pentru ca se mai lasa putin.
Batem tava de masa de cateva ori, ca sa fim siguri ca iese aerul in exces.
Punem compozitia in pos si spritam direct in tava, pe hartia de copt, cerculete de 3.5 cm diametru, la distanta de minim 2 cm unul de celalat pentru ca se mai lasa putin.
Batem tava de masa de cateva ori, ca sa fim siguri ca iese aerul in exces.
Lasam tava pe masa cel putin 30-45 minute, pana macarons fac o crusta lucioasa, pe care o simtim cand ii apasam usor cu degetul.
Coacem in cuptorul incins fara ventilatie la 145Ā°, 16-18 minute.
Coacem in cuptorul incins fara ventilatie la 145Ā°, 16-18 minute.
Crema:
Intr-o craticioara punem untul si smantana dulce si le aducem la punctul de fierbere.
Turnam amestecul fierbinte peste ciocolata si amestecam pana cand ciocolata este topita si avem o crema lucioasa.
Dam crema la frigider 10-15 minute sau pana este aproape tare, apoi ganache il punem intr-un posh si umplem macarons cu grija.
- 180g ciocolata alba de foarte buna calitate
- 20g unt 82%grasime
- 80ml smantana dulce pentru frisca
Pentru cei umpluti cu crema lila am amestecat in crema 2 linguri de dulceata de soc.
Intr-o craticioara punem untul si smantana dulce si le aducem la punctul de fierbere.
Turnam amestecul fierbinte peste ciocolata si amestecam pana cand ciocolata este topita si avem o crema lucioasa.
Dam crema la frigider 10-15 minute sau pana este aproape tare, apoi ganache il punem intr-un posh si umplem macarons cu grija.
Eu am umplut macaronsii cu crema lila si am pus in centrul fiecarui fursec un varf de lingurita de dulceata de soc.
Se pot pastra la frigider pana la 5 zile sau la congelator daca va mai raman ššš.
Bravo, super, profesional as putea zice! Asteptam reteta. :)
RÄspundeČiČtergereMultumesc. In scurt timp postez si reteta. š¤
Čtergere