Supa crema de linte


  
 Lintea este un aliment sănătos, hrănitor şi sunt o multime de combinaţii în care o poţi consuma. Datorită conţinutul său bogat în proteine, lintea aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate şi o poţi folosi ca alternativă la preparatele din carne în unele zile.

Boabele de linte sunt cele mai bogate în proteine. În plus, ele mai conţin si foarte multe fibre şi minerale (în special fier şi magneziu).

Stiati ca?
100 de grame de linte fiarta contin numai 116 calorii, dar 9 grame de proteine, 20 g de carbohidrati, 7,9 g de fibre, 0,4 g grasimi, 0 zaharuri si 0 colesterol?


Supa crema de linte rosie


Ingrediente:


  • 200 g linte rosie
  • 3-4 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 ardei
  • 3-4 linguri pulpa de rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 linguriţă de chimen pudră
  • 2-3 catei de usturoi- eu nu folosesc, prefer crutoane cu usturoi.
  • marar sau patrunjel
  • sare dupa gust.
Mod de preparare:

  1. Spalam lintea si o punem la fiert impreuna cu morcovii, ardeiul, cartofii, ceapa si telina, toate taiate cubulete.
  2. După ce s-au fiert, adaugam pasta de rosii si ii mai dam cateva clocote.
  3. Adaugam condimentele, usturoiul si uleiul de masline si le blenduim.
  4. Se va servi calda cu crutoane cu usturoi si verdeata tocata. 

Personal, eu prefer sa presar cativa fulgi de sumac.

Vor urma si alte retete cu linte! :)

Comentarii

Postări populare