Paleuri cu ciocolata
Paleuri cu ciocolata sunt umplute cu o crema aerata de ciocolata. Sunt foarte gustoase, fragede si aspectuoase. si in plus imi amintesc de copilarie, cand le gaseai in vitrinele cofetariilor.
Se pot pastra pana la 3 saptamani, in cutii metalice inchise etans desi va garantez ca nu ve-ti avea ce sa pastrati, or sa dispara imediat de pe platou. :)
Aluat:
- 4 oua
- 200 gr unt 80% grasime
- 200 gr zahar pudra
- 300 gr faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare.
- 200 ml smantana pentru frisca
- 150 gr ciocolata neagra
- 100 gr ciocolata neagra
- Pregatim ganache-ul: Incalzim smatana pentru frisca fara a o clocoti.
- Rasturnam frisca peste ciocolata taiata marunt.
- Timp de 1 minut nu ii facem absolut nimic, dupa care incepem sa o amestecam usor pana se omogenizeaza.
- O lasam sa se raceasca la temperatura camerei si apoi o punem la frigider .
- inainte de a umple paleurile, mixam crema pana se deschide la culoare si devine pufoasa.
- Nu mixam prea mult pentru ca riscam sa se taie crema.
- Punem crema intr-un posh si lipim paleurile doua cate doua.
- Mixam untul moale, la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
- Adaugam cate un ou si mixam bine.
- Punem esenta de vanilie. Si faina, putin cate putin.
- Mixam bine de fiecare data cand adaugam faina.
- Punem compozitia intr-un posh si facem mici gramajoare in tava, pe hartie de copt.
- Lasam putin loc intre ele pentru ca se vor mari putin la copt si riscam sa se lipeasca unul de altul.
- Le coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade C, pentru 12 minute, pana se rumenesc usor pe margini.
Decor:
Pentru decorat topim ciocolata pe baie de abur si spritam jumatate din paleuri, cu ciocolata topita,faecm niste linii subtiri
in zig-zag sau cum vrem, iar pe cealalata jumatate vom pune crema de
ciocolata.
Arată delicios, cu siguranță sunt delicioase!
RăspundețiȘtergere