Piept de pui cu legume si garnitura de orez
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa uscata sau 2 cepe verzi
- 1 morcov
- 5 ciuperci brune
- 2 linguri ulei
- sare si piper
- 2 linguri de miere
- 1 lingura sos de soia-optional
Mod de preparare:
- Spalam pieptul de pui, il zvantam un pic cu un prosop de hartie si il taiem fasii sau cubulete.Amestecam carnea cu mierea, sare, piper si sosul de soia.
- Legumele le curatam si le spalam bine. Ceapa o taiem solzitori, nu foarte subtiri, iar ardeii si morcovul ii taiem fasii.
- Intr-o tigaie incingem doua linguri de ulei si punem pieptul de pui.
- Acoperim cu un capac, lasam pana ce se prajeste putin si il intoarcem pe toate partile. Il scoatem pe o farfurie.
- In tigaie adaugam ceapa, apoi restul legumelor. Daca doriti legumele mai moi, ii adaugati si putina apa. Le condimentam cu sare si piper.
- Amestecam din cand in cand si lasam sa se prajeasca bine.
- Cand sunt gata adaugam si puiul peste legume si le amestecam usor.
- Se poate servi ca atare sau cu garnitura de orez basmati.
Deja îmi lasă gura apă, foarte apetisant și pare ușor de făcut! 5 stele!
RăspundețiȘtergere