Tort diplomat- cu robotul Kenwood Chef Titanium
O alta reteta in cadrul campaniei de testare Buzzstore a robotului Kenwood.
Ingrediente:
- 5 galbenusuri
- 180 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 500 ml lapte
- 15 g gelatina granule
- 250 g smantana pentru frisca
- 1borcan de 800g de compot de piersici
- 350g capsuni
- 1 blat de vanilie sau 200g piscoturi.
Mod de preparare:
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece cat sa treaca cu doua degete peste ele.Se lasa sa se inmoaie cat timp preparam crema.
Se pregateste prima data baia de aburi, punand un vas, plin pe jumatate cu apa, la fiert. Cand apa clocoteste, dam focul la minim.
Frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care incalzim laptele si il turnam peste compozitia spumoasa de galbenusuri.
Se lasa la bain-marie timp de 10 minute, amestecam mai des spre finalul timpului.
La final, crema se da deoparte si se lasa un minut sa se racoreasca.
Se adauga gelatina granule, care absorbit toata apa.
Amestecam bine si lasam la racit.
Batem frisca cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si o incorporam in compozitie.
Crema se tine la rece pana cand se pregatesc forma si fructele.
Se umezeste si se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda cu diametru de 26 cm.
Turnam cu un polonic sau cu ce vreti voi, un sfert din compozitia in tava tapetata cu folie alimentara.
Punem una din cele 2 felii de blat de vanilie si il insiropam sau un strat de piscoturi insiropate in zeama de la compotul de piersici.
Adaugam restul de crema/compozitie si fixam si cel de al doilea blat si il insiropam.
Dam la rece cateva ore, dupa care il rasturnam pe un platou si , ungem partea de deasupra cu 2 linguri de frisca batuta si ornam cu capsuni taiate felii.
De preferat ca deasupra pentru a evita oxidarea fructelor sa le acoperim cu un pliculet de Tort Gelee- preparat dupa instructiunilor de pe pliculet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************