Supa crema de ciuperci cu ajutorul blender-ului Kenwood
O alta reteta marca Kenwood in campania de testare a produselor de la #buzzstore. De obicei fac supa crema folosind blenderul vertical. De data, curioasa fiind, am vrut sa vad cum e si cu blender-ul de la Robotul Kenwood. Incomparabil!!!!! Fara prea mult zgomot si mult mai rapid decat cu mixerul vertical.
Ingrediente:
500 de grame de ciuperci champinion
1 litru de apa
1 ceapa mare
30g unt
2linguri de ulei de masline
50g faina
250 ml smantana Dorna pentru gatit)
sare
piper alb
1 varf de cutit de nucsoara- FACULTATIV
ceapa verde pentru décor
ciuperci feliate prajite in unt- pentru decor
crutoane
Mod de preparare:,
Curatam ciupercile cu un servetel, indepartand impuritati.
Le taiem marunt, tocam si ceapa.
Topim untul cu uleiul de masline si adaugam ceapa la calit. O calim 4-5 minute, amestecam pana se inmoaie.
Adaugam ciupercile, pastrand cateva felii pentru decor.
Le calim pana se evapora lichidul. Adaugam faina si amestecam binepana cand imbraca toate ciupercile.
Turnam apa fierbinte si amestecam.
Fierbem supa 15-17, pana se inmoaie bine ciupercile.
In timpul asta incingem intr-o tigaie 20g de unt si calim ciupercile pentru decor cu sare si piper.
Dupa ce au fiert ciupercile din supa, rasturanam supa in super blender-ul de la robotul Kenwood si le blenduim.
Rasturnam supa crema inapoi in oala, adaugam 250ml de smantana pentru gatit si mai dam intr-un clocot scurt.
Asezonsm cu sare, piper alb si nucsoara pentru cine se impaca cu aroma ei.
Decoram cu codite de ceapa verde taiate rondele, cu ciupercile calite si cu crutoane.
Un deliciu!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************