Prajitura 'Padurea Neagra cu robotul Kenwood Titanium Chef
Ingrediente
Blat :
- 4 oua
- 90g faina
- 120g zahar
- 30ml ulei
- 30g cacao
- 1 praf sare
Crema:
- 600ml smantana pentru frisca
- 100g zahar pudra
- 2plicuri zahar vanilat
- 250g visine din compot fara samburi
Decor:
- cirese cu tot cu codita
- 100 g ciocolata rasa
Mod de preparare
- Batem ouale cu praful de sare pentru aproximativ 5 minute. La inceput cu o viteza medie dupa care o marim ajungand la viteza maxima.
- Adaugam zaharul si mixam pentru inca 5 minute.
- Setam mixerul la cea mai joasa viteza si adaugam uleiul treptat.
- Odata ce am incorporat uleiul oprim mixerul si amestecam faina cu cacao si cernem amestcul.
- Adaugam amestecul cernut si amestecam usor cu ajutorul unui tel sau o spatula cu miscari ample de sus in jos.
- Folosim o tava patrata sau dreptunghiulara pe care o tapetam cu hartie de copt.
- Rasturnam compozitia in tava dupa care o lovim de cateva ori de masa.
Bagam apoi tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 25 de minute.
Scoatem blatul de la cuptor si il lasam la racit pe un gratar. Il lasam deoparte sa se raceasca.
Batem smantana pentru frisca cu intaritor pentru frisca.. Cand aceasta este batuta pe jumatate adaugam zaharul pudra si mixam pentru inca 30 de secunde.
- Indepartam hartia de copt de pe fundul blatului si il taiem in 2 parti aproximativ egale.
- Insiropam primul blat dupa care il acoperim cu frisca aromata.
Adaugam jumatate din cantitatea de visine din compot.Nivelam frisca si acoperim cu blatul cu numarul 2dupa care il vom insiropa si pe acesta.
Punem frisca aromata si o nivelam. - Acoperim cu cel de al doilea blat, punem restul de frisca aromata din care pastram putin pentru decor.
- Decoram prajitura cu frisca pastrata dupa care presaram ciocolata rasa sau decor de ciocolata.
- dam prajitura la rece pentru aproximativ 4 ore dupa care o portionam si o servim :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************