Pilaf cu legume
Pilaful
de orez cu legume este o reteta de post rapida ce poate fi servita atat
ca si garnitura, cat si ca fel principal de mancare.
Ingrediente:
- 1 cana de orez
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu si unul verde
- marar
- 50-70ml de ulei vegetal
- 3 cani apa
- piper
- sare
Mod de preparare:
- Spalam orezul bine dupa care il lasam in apa pana ii vine randul sa ajunga in cratita.
- Curatam, spalam si tocam legumele dupa preferinte.
- Punem uleiul intr-o cratita, adaugam legumele doar dupa ce uleiul s-a incins.
- Calim legumele pana se inmoaie, dupa care adaugam orezul scurs bine.
- Calim cateva minute si orezul impreuna cu legumele, adaugam apa in cratita si sarea.
- Lasam pilaful la fiert la foc mic spre mediu pana scade apa si se inmoaie orezul.
- daca mai este nevoie mai completam cu putina apa.
- La final presaram mararul tocat si piper dupa gust.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************