Cremsnit
Ingrediente:
- 400g foietaj :
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 5 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 5 linguri amidon alimentar
- 250 ml frisca lichida
- un plic gelatina Dr.Oetker(10 gr.)
Mod de preparare:
- Impartim aluatul in doua.
- Intindem usor fiecare foaie si o asezam in tava pe hartie de copt.
- Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita.
- Lasam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste aluatul.
- Il lasam la racit.
Crema:
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Frecam galbenusurile cu zaharul si cu esenta de vanilie.
- Turnam putin cate putin 400ml lapte si amestecam pana se incorporeaza .
- Punem vasul pe foc.
- Amestecam amidonul cu 100ml de lapte.
- Rasturnam amidonul peste galbenusuri si amestecam continuu pana se ingroasa compozitita.
- Batem frisca si incorporam jumatate din cantitate in crema racita.
- Intr-un bol rasturnam plicul de gelatina si turnam apa cat sa acoperim granulele.
- Lasam sa se hidrateze 10 minute, dupa care o punem la microunde sau pe baie de abur, pana se dizolva.
- Turnam gelatina peste crema, amestecam bine.
- Luam o foaie si o asezam in tava pe care am tapetat-o cu folie de plastic.
- Peste foaie intindem toata crema de vanilie.
- Peste crema intindem frisca ramasa.
- Faramitam foarte bine cea de-a doua foaie si o presaram peste prajitura.
- Peste fulgii de aluat presaram zahar pudra vanilat.
- Dam la rece pentru cateva ore dupa care portionam si servim :).
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************