Prajitura Alcazar
Pentru aceasta reteta minunata trebuie sa-i multumesc lui Miremic http://miremirc.ro.
Ingrediente:
- 9 albusuri
- 9 linguri zahar
- 18 linguri nuci macinate
- esenta de vanilie
- un varf de cutit de sare.
Crema :
Glazura : Topim pe foc mic ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand continuu.
- 9 galbenusuri
- 9 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri lapte
- 300 g margarina
- zeama de la jumatate de lamaie
- 3 linguri cacao
- 150 g ciocolata
- 50 g unt
- 4 linguri lapte
- Mixam 3 albusuri spuma cu un praf de sare.
- Adaugam 3 linguri zahar si mixam pana arata ca bezeaua.
- Adaugam 6 linguri de nuci macinate si esenta de vanilie si amestecam cu o spatula de jos in sus
- Coacem foile in tava (20*30cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade in cuptorul preincalzit.
- In acelasi mod procedam si cu celelalte 2 foi.
- Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le mixam.
- Turnam laptele peste galbenusuri si punem crema pe baie de aburi 15-20 de minute sau pana se ingroasa .
- Lasam sa se raceasca.
- Mixam margarina la tempertura camerei, pana devine ca o crema aerata, dupa care adaugam crema lingura cu lingura.
- Amestecam foarte bine dupa fiecare lingura de crema adaugata.
- Dupa ce terminam de incorporat crema in margarina, adaugam sucul de lamaie, putin cate putin .
- Impartim crema in doua parti. Una ramane simpla iar in cealalta punem 3 linguri de cacao.
Glazura : Topim pe foc mic ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand continuu.
- Asamblam prajitura, folosind cele 3 foi si 2 creme, dupa care ornam cu glazura de ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************