Negresa de post
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 căni de făină
- 1 cană de zahăr
- 100 ml ulei
- 400 gr gem
- 2 linguri de cacao
- 1cana apă minerală
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
- coajă rasă de la o portocală
- scorţişoară
- zahăr vanilat.
Pentru sirop:
- 2 linguri ulei
- 2 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 2 linguri cacao
- 2 linguri nuca macinata-pentru ornat.
Mod de preparare:
- Punem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul.
- Amestecam pana se topeste zaharul.
- Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.
- Tinem la cuptor la foc mediu circa 40 de minute.
- Punem pe foc ingredientele pentru sirop, iar cand incep sa se lege luam vasul de pe foc .
- Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care turnam deasupra ei siropul.
- Presaram nuca macinata pe toata suprafata prajiturii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************